De / Monteren van de Turbo bij een Volvo V70 (II) 2.5 R. 

De klant had de klacht dat er minder vermogen aanwezig was in de auto, dat zou normaal gesproken 300Pk moeten zijn maar dat was beduidend minder

Na een analyse van de Turbo bleek al snel dat er een paar dingen mankeerde aan de Turbo van de klant. Tijdens het demonteren van de Turbo bleek dat het uitlaathuis van de Turbo te zijn doorgescheurd, wat dus al resulteert in vermogens afname omdat de Turbo Uitlaatgas druk verliest.

Na de Turbo verder te hebben gedemonteerd bleek dat er veel koolaanslag op de as van de Turbo aanwezig is waardoor de Turbo op de Turbine zijde te zwaar draait door de koolaanslag en dan kan de Turbo ook nooit de benodigde toerentallen halen en dus niet de maximaal druk kan leveren.

Na de Turbo van de klant te hebben gereviseerd, en de aanwezige problemen van de Turbo te hebben verholpen. Om vervolgens de Turbo weer terug te plaatsen in de Volvo. Na het monteren waren de problemen van het vermogens verlies weer verholpen en had de klant weer het volledige vermogen weer terug.