De / Monteren Turbo bij Range-Rover Evoque 2.0 Si4

De klant had contact gezocht met Turbopro, en zijn ondervonden problemen met de auto kenbaar gemaakt. Waarbij de klant al aangaf

een lekkage te hebben geconstateerd en er een uitlaadgas lucht te ruiken was in de auto.

De Richtprijs werd besproken met de klant, en de auto werd ingepland.

Aangezien dit een auto betrof met 4 wielaandrijving moest er vele delen gedemonteerd worden voordat het toegankelijk was om de turbo te demonteren.

 

Na het demonteren van de turbo werd al snel duidelijk wat het probleem was met de turbo van de klant. Aangezien de motor zwart geslagen was door uitlaadgassen.

(Foto 1)

Ook de turbo zelf was zwart geslagen door de uitlaadgassen. (Foto 2)

Na enig onderzoek aan de turbo zelf was de oorzaak van de lekkage snel gevonden. Er waren meerdere scheuren geconstateerd in het uitlaadspruitstuk van de turbo.

(Foto 3)

Omdat er voor dit type turbo`s geen origineel spruitstuk delen te verkrijgen zijn, had Turbopro al een originele fabrieks nieuwe turbo in de prijs opgenomen. En uiteraard ook voorzien van originele pakkingen die de afdichtingen kunnen garanderen.

Tijdens de montage van de nieuwe turbo waren er nog wat kleine onderdelen die vervangen diende te worden

zoals enkele blok tapeinden en een uitgedroogde luchtslang.

 

Na de Montage van de originele fabrieks nieuwe turbo, en de motor te voorzien van nieuwe motorolie en filter.

Was het tijd voor de proefrit. Na de proefrit werd de auto gecontroleerd op eventuele lekkages en werden de niveaus van de vloeistoffen gecontroleerd. Na dat er geen lekkages geconstateerd waren en de vloeistoffen op niveau staan.

Werd de klant op de hoogte gesteld dat de auto weer gereed is.